Mattias Bergström

Svenske oversettelser i Kyrkjebygda

Økonomiske og sosiale fordeler ved oversettelse til svensk for Kyrkjebygda

Forholdet mellom Norge og Sverige har alltid vært tett, og dette gjenspeiles i næringslivet, turismen og kulturen. I den idylliske bygda Kyrkjebygda i Innlandet har oversettelse til svensk vist seg å være en verdifull investering, både økonomisk og sosialt.

Økt handel og turisme

Mange svenske turister velger seg Norge som feriemål, og Kyrkjebygda er intet unntak. Ved å tilby informasjon og markedsmateriell på svensk, har lokale bedrifter opplevd en økning i antall besøkende fra Sverige. Dette har ført til økt omsetning for restauranter, butikker og overnattingssteder.

Et konkret eksempel er “Sjöbua”, en lokal gårdsbutik som selger hjemmelagde produkter som syltetøy, honning og strikkevarer. Eierne merket en betydelig økning i salget etter at de oversatte nettsiden og brosjyrene sine til svensk. De mottok også flere henvendelser fra svenske kunder som ønsket å bestille på forhånd.

Sterkere relasjoner og kulturutveksling

Språk er en viktig brikke i å bygge bro mellom kulturer. Ved å kommunisere på svensk, har Kyrkjebygda styrket relasjonene til sine svenske naboer. Dette har åpnet døren for samarbeid på tvers av landegrensene, for eksempel innen idrett, næringsliv og kulturutveksling.

Et unikt uttrykk fra Kyrkjebygda som illustrerer dette poenget, er det lokale ordtaket “Å dra på handel til Svartfoss”. Dette ordtaket betyr å gjøre en god handel, og det gjenspeiler den historiske handelen mellom de to landene. På svensk oversettes ordtaket til “Att göra en bra affär i Svartfoss”.

Å oversette til svensk bidrar til å bygge broer og skape gjensidig forståelse mellom kulturer. Dette er avgjørende for å opprettholde positive relasjoner og legge til rette for videre samarbeid.

Konklusjon

Kyrkjebygda er et godt eksempel på hvordan oversettelse til svensk kan gi positive ringvirkninger for lokalsamfunn. Både økonomisk vekst og kulturell utveksling har blitt styrket gjennom satsing på svensk kommunikasjon. Dette understreker viktigheten av å bryte ned språkbarrierer og bygge relasjoner med våre naboland.

For bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner som ønsker å nå et svensk publikum, anbefales det på det sterkeste å investere i profesjonelle oversettelser. Dette åpner døren for nye muligheter og bidrar til å bygge sterkere bånd på tvers av landegrensene.

Oversettelsestjenester til svensk – Kyrkjebygda

Jeg er Mattias Bergström, profesjonell svensk oversetter. Jeg har oversatt til svensk på heltid ​​siden 1999 og har tusenvis av fullførte oversettelsesprosjekter og fornøyde kunder bak meg. Mitt morsmål er svensk, men jeg har også et inngående kjennskap til både språkene og kulturene jeg oversetter fra. Mitt mål er å levere oversettelser av høyeste kvalitet til kundene mine. Å levere feilfrie tekster er måten jeg jobber på.

Hva slags dokumenter oversetter jeg?

Jeg oversetter et bredt spekter av dokumenter, tekster og fagområder, deriblant:

 • Nettsider
 • Markedsføringsmateriell
 • Juridiske kontrakter og avtaler
 • Tekniske manualer og brukerveiledninger
 • Finansielle dokumenter
 • Medisinske rapporter
 • Vitenskapelige artikler
 • Personlig korrespondanse

Jeg godtar de fleste vanlige filformater: .doc, .docx, .pdf, .xlsx, .txt, etc.

Oversettelsesteknologi

For å sørge for raske, effektive og nøyaktige oversettelser benytter jeg det siste innen profesjonell oversettelsesteknologi og programvare, blant annet:

 • Oversettelsesminner (TM) for å gjenbruke tidligere oversatte ord, tekstdeler og setninger for økt oversettelseskonsistens
 • Kvalitetssikringsverktøy (QA) for å kontrollere oversettelsen for feil som inkonsekvent terminologi og grammatikkfeil
 • Ordbøker og terminologidatabaser for å sikre riktig valg av ord og begreper i den svenske oversettelsen

Kvalitet og sikkerhet

Mitt fokus er å levere oversettelser av høy kvalitet. Derfor implementerer jeg en streng kvalitetskontrollprosedyre deriblant:

 • Grundig redigering og korrekturlesing av min oversettelse for feil
 • Konsultasjon med bransjeeksperter for fagterminologi
 • Tilbakemelding fra kunden for å ivareta deres preferanser og stil

Jeg forstår at dokumentene dine kan inneholde sensitiv informasjon. Derfor håndterer jeg alle kundeopplysninger med største diskresjon.

Raske leveranser og lave priser

Jeg sørger for at oversettelsesprosjekter blir levert i henhold til tidsfristen, og ofte raskere for mindre oppdrag. Prisene mine er konkurransedyktige, og jeg gir 10 % rabatt til nye kunder.

Slik bestiller du oversettelse

Å bestille oversettelsestjenester hos meg er enkelt. Bare fyll ut kontaktskjemaet under og legg ved dokumentene du ønsker oversatt. Jeg vil komme tilbake til deg med et pristilbud.

Fyll ut skjemaet under og ta kontakt i dag!

Mattias
Bergström

Roslagsgatan 34
11479 Stockholm
Sweden 

error: Content is protected !!